Auteur Bericht

<  Nikobus  ~  Aansluiten van nikobus op seriele poort van computer

wimd
Geplaatst: Ma Feb 18, 2008 9:53 am Reageer met quote
DomoMember Geregistreerd op: 23-1-2008 Berichten: 7 Woonplaats: Eeklo - België
Hoi,

Hoe sluit ik de nikobus veilig aan op de seriele poort van de computer?

Alvast bedankt,

WimD
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
on4cet
Geplaatst: Ma Feb 18, 2008 9:12 pm Reageer met quote
Site Admin Geregistreerd op: 20-10-2003 Berichten: 1117 Woonplaats: Kasterlee - België
Ik weet niet hoe die nikobus juist werkt, maar in principe zal het altijd best op basis van optocoupler's zijn ... Op die manier krijg je een TOTALE scheiding van de 2 circuits !

Mvg,

Bart

_________________
There's No Home Like An Automated Home ...
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger
roeln
Geplaatst: Di Feb 19, 2008 9:59 am Reageer met quote
DomoFreak Geregistreerd op: 13-12-2005 Berichten: 265 Woonplaats: Ternat - België
die pc-logic en pc-link modules hebben toch een seriele poort? (ook al ziet ze er anders uit....)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN messenger
wimd
Geplaatst: Vr Feb 22, 2008 9:45 am Reageer met quote
DomoMember Geregistreerd op: 23-1-2008 Berichten: 7 Woonplaats: Eeklo - België
Hoi,
Gebruik van optcouplers voor de scheiding van de circuits is logische maar dan nog heb ik een probleem :
Bij het bekijken van de signalen de die op de nikobus gezet worden heb ik gezien er 9V op staat wanneer er geen drukknop in gedrukt is. Vanaf het moment dat er een drukknop ingedrukt is wordt er een signaal verstuurd.
Op dat moment zakt de maximum spanning echter en er wordt een blokspanning verstuurd met min 6V en max 8V. Frequentie van het signaal is 50Hz.
Kan ik veronderstellen dat de busdrukknop de spanning tussen 0 en 6V gebruikt voor eigen voeding gebruikt en waneer hij actief is zijn eigen signaal verhoogt naar max 8V (een max232 op nikobusformaat?).
Dan blijven nog volgende vragen :
Hoe kan ikzelf veilig een blokspanning op de bus zetten zonder de voeding in de schakel/ dimodules te beschadingen?
Elders op dit forum heb gelezen dat er een aantal in geslaagd zijn om een correct signaal zelf aan te maken volgens RS232 protocol : baudrate?, aantal stopbits? Pariteits bit?
Groeten,
Wim D
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Berichten van afgelopen:  

Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1
Plaats nieuw bericht

Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dir forum